Wie zijn wij?

Over de vrienden van de grote kreek

De Grote Kreek is een Watersportterrein aan het Brielsemeer (onder de rook van Rotterdam). Het terrein is in de jaren 70 door de Unie van Watertoeristen in gebruik genomen en doet sinds dien dienst als jachthaven voor leden van de Unie. 

Door de toenemende kosten en verandering van bestuur, heeft de Unie besloten de Grote Kreek af te stoten en heeft de pacht van het terrein opgezegd. 

De vrienden van de Grote Kreek willen het terrein behouden voor de watersporter en zetten alles op alles om dit ook voor elkaar te krijgen. 

Op 23 september 2020 is de vereniging “ De Vrienden van de Grote Kreek” opgericht.

Het oprichten van de vereniging was ook noodzakelijk kwaad, omdat Staatsbosbeheer dit vereiste om voor de overname van de pacht in aanmerking te komen. 

Van het moment van oprichting zijn we in onderhandeling gegaan met Staatsbosbeheer en de Unie om de pacht over te nemen alsmede de opstallen en alles wat daarbij komt. 

Uiteindelijk is het niet gelukt om de pacht in handen te krijgen. Het terrein is door Staatsbosbeheer uitgegeven aan Geijsman Watersport uit Oostvoorne

We hebben met Geijsman is een convenant kunnen sluiten, waardoor we toch gebruik kunnen maken van de Grote Kreek en alle daarbij horende opstallen. Naast een vergoeding voor het gebruik van het terrein, zorgen de Vrienden van de Grote Kreek ook voor het onderhoud van het terrein. 

Logo De Grote Kreek